31 January 2009

Making of `30 de de ani de modeling` <> Eugenia Enciu | Revista Tabu






` Femeile din Romania sunt frumoase` e un fapt real care a devenit deja un cliseu. Industria modei, insa, aflata la inceput de drum in urma cu 30 de ani, a profitat din plin de atuurile fizice ale romancelor, astfel incat astazi putem spune fara urma de sfiala ca manechinele noastre de top stau pe picior de egalitate cu altele din lume. Ce insemna sa fii model in anii ’80? Cum a ajuns aceasta meserie sa fie raspunsul cel mai ades intalnit la intrebarea `ce vrei sa te faci cand vei fi mare`?

`Am ajuns manechin in urma unui anunt in ziar`, spune Eugenia Enciu, stand picior peste picior pe un scaun din atelierul ei, cu peretii tapetati cu fotografii ale clientelor si prietenelor. Asa se intampla daca voiai de lucru, te uitai in ziar si gaseai `Cautam prezentator de moda`.

Eugenia a fost doar una dintre multele concurente care candidau pentru un post de manechin la Casa de moda Venus. Era inalta si frumoasa, dar nu in standardele pe care ultimii ani le-au impus fetelor care viseaza astazi sa fie admirate pe un podium.

Zina Dumitrescu, designerul si coordonatorul casei, alegea manechinele dupa ochi si le sfatuia uneori sa mai slabeasca. Pe Eugenia a ales-o pentru ca i s-a parut ca are o sclipire aparte in ochi. Nu s-a inselat, caci tanara avea sa devina una dintre cele mai celebre fete ale modei romanesti din anii `80,`90 si 2000.
  • via tabu.ro aici [+]

No comments:

Post a Comment